Riikaan risteilemällä

Viron serkkupoika Latvia tunnetaan maana, jota ei tunneta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö esimerkiksi pääkaupunki Riika tarjoaisi meille suomalaisille erinomaisia kohteita turismin kannalta. Toki Viron läpi ajaminen on mukavaa, mikäli haluat uhkapelata autosi ja henkesi, mutta parempi vaihtoehto viihdyttävyyden kannalta on hypätä risteilijään ja seilata Itämerta pitkin Latviaan.

Suomesta Tukholman kautta

Toistaiseksi Tallink Silja -laivayhtiö ei tarjoa reittimatkoja Helsingistä, Turusta tai Tallinnasta Riikaan. Ainoa keino päästä Riika-risteilylle on matkustaa ensin Tukholmaan muistuttamaan ruotsalaisia vuoden 1995 tapahtumista Globen jäähallista (https://www.youtube.com/watch?v=flvUDKgwuUU) ja sitten hypätä Tukholma-Riika-linjalle.

Kaunis lomakohde viikonloppureissulle

Yleensä kello 17.00 starttaava lautta saapuu Riikaan seuraavana päivänä ennen puoltapäivää ja maalla viipyminen kestää kuusi ja puoli tuntia. Tässä ajassa ehtii hyvin näkemään Riikan vanhankaupungin, tapaamaan uusia ystäviä keskusaukiolla ja vaihtamaan kuulumiset pääkadulla tanssivan mummelin kanssa, josta on tullut jo melkein julkkis.Ja mikäli Riika valloittaa sielun ja sydämen, autopaikan ostamalla voit huristella autolla takaisin Suomeen pysähtyen esimerkiksi Virossa mm. Viljandissa ja Pärnussa. Via Baltica vie sinut suoraan Tallinnaan asti.Tallink Siljan risteilyt pitävät myös huolen siitä, ettei aika merellä todellakaan käy pitkäksi. Erilaiset viihdeohjelmat, esiintyjät sekä kulinaarinen puoli ovat aina viimeisen päälle hoidettuja perusasioita, jotta sinun ei tarvitsisi etsiä tekemistä älypuhelimen ruudulta. Ei siis muuta kuin menoksi Riikaan ja sitten takaisin risteilylle Tukholmaan!