Loistoristeily on todellinen lomaunelma

Risteilylomat ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan myös suomalaisten keskuudessa. Jos risteilyloma tuntui aiemmin mahdolliselta vain varakkaille, on se nykyisin miltei kaikkien ulottuvilla. Risteilyjä tehdään lähes kaikkiin maailmankolkkiin, ja niiden parhaisiin puoliin lukeutuu mahdollisuus tutustua yhden loman aikana eri kohteisiin. Risteily voi kulkea Välimerellä, Karibian saaristossa tai vaikkapa Niilin kanavalla.

Luuloista huolimatta risteilyloma ei kokonaisuudessaan ole kallis vaan kohtuuhintainen, sillä risteilypakettiin sisältyy monesti palveluita kuten ruuat ja juomat sekä lukuisia aktiviteetteja. Risteilyloman ohjelman voi määritellä itse. Kuntoilijoille risteilyt tarjoavat hyvät puitteet urheiluun, kun taas herkuttelijat voivat kokeilla eri maiden ruokakulttuureita. Valtavan laivan uumenissa on tarjolla ohjelmaa ja viihdettä lähes kaikkina vuorokauden aikoina.

Loistoristeilijä – uiva viihdekeskus

Kaikilla on omat syynsä valita lomavaihtoehdoksi loistoristeily. Risteily on helppo valinta, sillä risteilyaluksella palvelu on hiottu yleensä huippuunsa. Se on hemmottelua matkan alusta loppuun asti, eikä laivan kyydissä tarvitse hoitaa kaikkia asioita itse. Lomamatkalla kaupungin hahmottamiseen, ruokapaikkojen etsintään, rahanvaihtoon ja nähtävyyksien löytämiseen kuluu yllättävän paljon aikaa. Lomaristeilyllä kaikki on mietitty asiakkaita varten valmiiksi, ja aivot voikin laittaa loma-asentoon heti laivaan astuessa.

Loman helppoudesta huolimatta risteilyllä aika ei kuitenkaan käy pitkäksi. Tarjolla on ohjattua liikuntaa, erilaisia viihde-esityksiä ja tietenkin nähtävyyksiä pysähdyspaikoissa. Viihdetarjonta on vertaansa vailla, sillä monilla risteilyillä iltaesityksiin on valikoitu huippuesiintyjiä musiikin ja tanssin alalta. Loistoristeilijöiden pelisaleissa on myös mahdollista testailla tuuria pelikoneiden ja pelipöytien äärellä. Ennen reissuun lähtöä kannattaa hioa pelitaitoja jo hieman nettikasinon parissa.

Maasta toiseen – tutustu mielenkiintoisiin kaupunkeihin

Risteilylaivassa on loman ajaksi tarpeeksi ravintoloita, ohjelmaa ja tapahtumia. Monet lomailijat hyödyntävät myös mahdollisuuden tutustua eri kaupunkeihin, joihin risteilijä pysähtyy. Monesti aikaa on päivän verran, ja laivan henkilökunnan kautta on mahdollisuus varata kaupunkikierros tai retki alueen mielenkiintoisiin kohteisiin. Risteilyt on yleensä suunniteltu niin, että matkan varrella on lukuisia kulttuurikohteita.

Viikon loman aikana voi tutustua lukuisiin eri maihin ja kaupunkeihin, joissa lomaileminen vaatisi muuten useamman matkan eri kohteisiin. Loistoristeily ei ole enää stereotyyppinen reissu, jonne lähtevät vain eläkeläispariskunnat, vaan se on myös nuorien, aktiivisten ja perheiden mahdollisuus yhdistää lomaansa jotain uutta, jotain vanhaa ja kasapäin mahdollisuuksia.